dilluns, 23 de març del 2020

Cantània

Bona tarda i bona segona setmana de confinament,
Què millor que una nova cançó de la Cantània per a iniciar aquesta setmana!!!
Que estàs avorrida: CANTA! Que vols que creixi més ràpid el gerani del balcó: CANTA! Que vols entretenir una estona als veïns, treu el cap per la finestra i: CANTA! Que vols empipar al teu germà fins que li facin mal les orelles: CANTA!

Tot són avantatges, que no sigui dit, A CANTAR!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Recapitulem amb la història d’en Marcel:


En Marcel està trist. Fa poc que s’han separat sa mare i son pare, i últimament no té gaires ganes de fer vida social. Alguns companys de l’escola li fan bromes que no li agraden i, tot i que la Gina el convida a la seva festa d’aniversari, ell s’estima més quedar-se a casa. El pare s’ha comprat un ordinador molt potent i la mare li ha regalat un telèfon mòbil per poder-s’hi comunicar més fàcilment. En Marcel està encantat de passar-se hores amb els seus nous dispositius digitals.

La pluja li agrada molt, a en Marcel. Quan plou li encanta posar-se l’impermeable i les botes d’aigua i sortir a fora per sentir les gotes de pluja a la cara i ficar els peus en els bassals. Un dia, a casa del pare, comença a ploure i ell intenta pujar al terrat, però la cangur li ho impedeix. Enfadat, engega l’ordinador i veu que comencen a sortir finestretes amb anuncis. Un dels anuncis és d’una aplicació d’intel·ligència artificial. En Marcel no s’ho repensa i en comença el procés d’instal·lació. La pluja fina s’ha convertit en una bona tempesta i, just en el moment en què està acabant d’instal·lar la nova aplicació, cau un llamp eixordador, que fa saltar el diferencial de casa. Llavors li cau un got d’aigua sobre l’ordinador. Tot queda a les fosques. Tot menys un punt vermell a la pantalla de l’ordinador i un altre al mòbil d’en Marcel.

De sobte apareix la Sara, la seva assistenta virtual. La Sara està programada per a ajudar-lo i té la capacitat d’aprendre. Això obre un munt de possibilitats per a en Marcel: La Sara el pot ajudar a estudiar i a fer els deures de l’escola; Amb unes ulleres de realitat virtual, en Marcel explora mons increïbles… Juga i aprèn amb una intensitat amb què no ho havia fet mai.


Sobre el darrer paràgraf parla la nova cançó que heu d'escolar i aprendre. A sota del vídeo teniu la lletra amb les indicacions. Recordeu que som Cor 3 i que aquells trossets de lletra subratllats signifiquen que fem més d'una veu (els aprendrem a l'escola).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari serà revisat
abans d'aparèixer publicat.
Rodolí!!